FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ŐSZIRÓZSA
     (ültetése
 
*  A kertben őszirózsát napos helyre, tápdús földbe ültessük.
*  Ha június végén már virágzó őszirózsát akarunk, vásároljunk palántát. A palántákat májusban már kiültethetjük a virágágyakba. Az ültetési távolságot a fajták határozzák meg. Az alacsonyabbakat 25-30 cm-re, a magasakat 35 cm-re tegyük.
*  A növényt magról is szaporíthatjuk, mivel a palánták felnevelése nem okoz gondot. A magokat legjobb április közepén szabadágyba vetni. A vetést folyamatosan tartsuk nedvesen, május közepére kiültethető palántákat nyerünk. A sűrűn kikelt palántákat ritkítsuk ki, hogy a növények tudjanak fejlődni.
*  A palánták kiültetése lehetőleg borús időben történjen. Kiültetés után a növényeket jól öntözzük meg, hogy a föld a gyökerekhez iszapolódjon. Egy négyzetméterre kb.15 palántát ültessünk.
*  Az őszirózsát fejlett állapotban is át lehet ültetni egyik helyről a másikra. Jól tűri az átültetést, ilyenkor azonban mindig alaposan meg kell locsolni!
*  Palántázás után a növény különleges gondozást nem igényel, de rendszeresen kell öntözni, a talaját pedig tisztán kell tartani.1985.