FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PÁFRÁNY
     (lakásban)
 
*  A páfrányt lakásunk leghűvösebb szobájában tartsuk. A tűző napot, a léghuzatot nem tűri. Szereti a szórt fényt, így a keletre vagy északra néző ablakpárkányon érzi jól magát. A szobában 24 C foknál ne legyen melegebb. Télen mérsékelt öntözéssel, 10-14 C fokon teleltessük.
*  A nyári hónapokban védett, árnyékos helyre helyezzük a szabadba, de kerüljük a mély árnyékot. Ősszel, a hűvösebb idő beállta előtt tegyük vissza a lakásba.
*  Rendszeresen és bőségesen öntözzük, de ne állítsuk vízzel töltött tányérba, mert a víz a gyökerek pusztulását eredményezi. Nyáron, meleg napokon napközben a leveleket finoman permetezzük meg.
*  Száraz időszakban elegendő mennyiségű vizet biztosítsunk számára, különben levelei elhervadnak. A földjüket sohase hagyjuk kiszáradni, és a szobai levegőt is párásan kell tartani. A cserepet állítsuk nedves kavicsrétegre.
*  A lakásban a páfrányt úgy helyezzük el, hogy levelei ne nyomódjanak össze, mivel törékenyek, és a fejlődéshez helyre van szükségük. Az elpusztult vagy sérült leveleket azonnal távolítsuk el, hogy legyen terük az újaknak.
*  Tavasszal átültethetjük jó vízáteresztő, laza szerkezetű virágföldbe. Az átültetésre kora tavasszal kerüljön sor, amikor a gyökér kitölti a cserepet. A levelek tövét ne temessük föld alá. A fiatal növény évenkénti átültetést igényel. (1995)