FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PAJZSTETŰ
     (lakásban)
 
*  A pajzstetvek esetén a legfontosabb az elszaporodásuk megelőzése. Ezért a virágokat figyelnünk kell (a pajzstetű szemmel is jól felismerhető), és legalább hetenként egyszer le kell mosnunk leveleiket tiszta vízzel.
*  Ha a fertőződés nyomait fedezünk fel, azonnal alkalmazzunk gyenge káliszappanos vizes tisztítást. A levélzugokat pedig puha sörtéjű kefével keféljük le. A szappanos lemosást feltétlenül kövesse tiszta vizes öblítés is.
*  A kifejlett állatokat viaszos külső pajzs védi a rovarölő szerekkel szemben, ezért permetezéssel nincs nagy esélyünk megszabadulni tőlük. Ilyenkor a legjobb megoldás, ha egy nedves ruhával, vagy vattával a levelekről ledörzsöljük őket. Utána azonban az egész növényt fújjuk le növényvédő szerrel is.
*  Ha csak néhány növényünk fertőződött meg, egyenként szedjük le a levelekről a tetveket, majd töröljük le a ragacsos váladékot is. A művelet közben arra vigyázzunk, hogy ne sérüljenek meg a levelek.
*  Erősebb fertőzés esetén a növények tisztítását szappanos víz és denaturált szesz oldatával oldjuk meg. Kitűnő biológiai növényvédő szer. Rövid ideig hatásos, de nem káros a környezetre.1985.