FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PALACK
     (tisztítása)
 
*  Az üvegpalack tisztításának legegyszerűbb módja, ha az üveget papírdarabkákkal telitömjük, majd vízzel feltöltjük, és így a palackot addig rázzuk, míg a papír pépszerű anyaggá nem válik. Azután a papírmasszát kiöntjük, és az üveget tiszta vízzel alaposan kiöblítjük.
*  Ha a palack belső fala foltos, öntsünk bele ecetet és tegyünk hozzá tiszta homokot. A palackot addig rázzuk, amíg a foltok el nem tűnnek. Ügyeljünk arra, hogy az ecet és a homok keverékéből csak annyi legyen az üvegben, hogy rázható legyen.
*  Az üveg tisztítása törött tojáshéjjal vagy burgonyavízzel (a vízben nyers burgonyát áztatunk) is megoldható. Különösen a tejesüveget tisztítja jól a burgonyavíz.
*  Fahamu úgyszintén szépen tisztítja a palackot, ha vízzel öntjük az üvegbe, állni hagyjuk, azután jól összerázzuk és öblítjük. A foltok is eltűnnek.
*  Ha az üveg kellemetlen szagú, előbb lúggal, majd benzinnel mossuk ki, végül tiszta vízzel öblítsük. Az üveg tisztításához ne használjunk mosogatószert, mert öblítéssel nehéz eltávolítani a maradványát. (1995)