FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PALÁNTÁZÁS
     (tippek)
 
*  Ültetni mindig csak edzett, friss, fejlett és bőséges gyökérzettel rendelkező palántát érdemes. A jó palánta zömök, erős, levelei feszesek, élénkzöldek. Szabad gyökérzetű és földlabdás palántákat egyaránt palántázhatunk.
*  Jól kell megválasztani a palántázás időpontját. Mindenekelőtt a növény hőigényét vegyük figyelembe. Lehetőleg szélcsendes, borús időben, délután palántázzunk!
*  A palánták számára a legkedvezőbb a morzsalékos, tápanyagokban gazdag talaj. Fejlődésük csak ilyen talajon erőteljes. Mélyre ne sültessük őket, mert nehezen indul meg a gyökérképződésük. Általában a sziklevélig tegyük a földbe.
*  Ültetéskor a növényeket még lankadásuk előtt öntözzük be. Az öntözés iszapolásszerű legyen, a palánták mindig kapják meg a szükséges vízmennyiséget. Ha nincs lehetőségünk öntözésre, legjobb eső után palántázni!
*  A kiszáradásra, cserepesedésre hajlamos talajon a palánták köré húzzunk vékony réteg száraz földet, vagy takarjuk be a tövüket kaszált fűvel, esetleg lehullott levelekkel.(1995)