FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PAMUT
     (mosása)
 
*  A pamut termékek könnyen kezelhetők, jól bírják a forró vizet, főzésállók, kézzel és géppel is moshatók. A hosszan tartó centrifugálást sem sínylik meg.
*  Mivel a pamut jól színezhető és rendkívül gazdag színválasztékban, a mosásnál legyünk óvatosak. A fehér és színes pamutanyagot sohase mossuk együtt, mert megfoghatják egymást. Ezért mosás előtt legjobb szétválogatni őket.
*  Ha erősen szennyezett a ruhanemű, mosás előtt áztassuk be mosószeres vízbe. A pamutanyagot így már mosás előtt megszabadíthatjuk a könnyen eltávolítható piszoktól. Áztatáshoz csak meleg vizet használjunk, mert a forró víz a piszok kioldásához felesleges. Gépi mosás esetén megfelelő áztatási programot használjunk.
*  A fehér pamutanyagokat mindig magas hőfokon mossuk. Csökkentsük viszont a víz hőmérsékletét a színes anyagok mosásánál, illetve a műszállal kevert textíliák esetében. Az utóbbiaknál a szálfajta határozza meg a mosás hőfokát.
*  A mosást öblítéssel fejezzük be. Öblítéssel távolítjuk el a mosóvízben feloldott szennyet. Az öblítést addig végezzük, amíg a víz tiszta nem lesz. Az első öblítővíz legyen meleg, majd hideg.
*  A pamutanyagok jól vasalhatók, de mindig a színén vasaljuk nedves állapotban. Ne hagyjuk teljesen megszáradni, mert úgy nehéz kivasalni.(1995)