FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PAPAGÁJ
     (gondozása)
 
*  A papagájt erős fémből készült kalitkában tartsuk. A nagyobb papagáj kalitkája legalább 90 cm hosszú és 70 cm magas legyen. Tegyünk bele kérges faágat, rudacskákat, hintát. A kalitkához erősítsünk etetőt és itatót.
*  A papagájokat világos, huzatmentes helyen, télen fűtött helyiségben helyezzük el úgy, hogy legalább néhány órán át napot kapjanak, és mindig találjanak egy árnyékos zugot, ahol meghúzódhatnak. Az északi fekvésű helyiségek a papagájok tartására nem alkalmasak.
*  A kalickát havonta egyszer kívül-belül súroljuk ki. Legjobb, ha szódás meleg vizet használunk. Néha nem árt a fertőtlenítés sem. A homokkal telített aljzatot hetente cseréljük.
*  A kisebb papagájoknak naponta adjunk kendermagot, kölest, repcét, főtt rizst, időnként kemény tojást és zöldséget. A nagyobb termetűeknek: napraforgómagot, hámozatlan rizst, amerikai mogyorót, diót, gyümölcs- és zöldségféléket. A papagájok erős csőrének koptatása végett az eleség között mindig legyenek keményhéjas magvak.
*  Mindenkor gondoskodjunk friss ivóvízről és fürdési lehetőségről. Az ivóvízbe időnként tegyünk egy csipetnyi sót is. Ha az állat ürüléke híggá válik, akkor ivóvíz helyett adjunk teát, és vonjuk meg a gyümölcs- és zöldségféléket.(1995)