FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PAPUCSVIRÁG
     (gondozása)
 
*  Papucsvirágot csak bimbós vagy kinyílt állapotban vásároljunk! Vegyük figyelembe, hogy a növény rövid életű, csupán néhány hétig virágzik, de különleges virágai, érdekes színei ezalatt szépen díszítik a lakást. Ha elvirágzott, ne tartsuk tovább, mert többé már nem hoz virágot.
*  A lakásban mindig hűvös, világos helyre állítsuk. Legjobb számára a 15 C fok körüli hőmérséklet. A tűző napsütéstől óvjuk! A jó körülmények között tartott növény hosszasan virágozhat.
*  Ha a lakásban a levegő száraz, bőségesen öntözzük és párásítsuk. A talaja legyen állandóan nyirkos. Ha szükséges, leveleit is permetezzük, de víz ne érje a virágokat. A cserepet vízbe is állíthatjuk, hogy megszívja magát. A felesleges vizet azonban távolítsuk el!
*  Az elnyílt virágokat naponta szedjük le, hogy csak a friss virágok érvényesüljenek. Célszerű több színű virágot csoportosítani. Rövid élete miatt tápoldatozni nem érdemes. Növényvédelmet nem igényel!
*  Szaporításával otthon ne foglalkozzunk, mert hajtatása bonyolult, nem éri meg a fáradságot. A növényt inkább vásároljuk meg.(1995)