FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PARAJ
     (elkészítése)
 
*  Csak a növény leveleit használjuk. A szárát és a levél közepén húzódó vastag eret (kivéve a zsenge leveleket) távolítsuk el. Vásárláskor ügyeljünk a frissességre. Fonnyadt, öreg és vizes spenótot ne vegyünk.
*  Az átválogatott növényt folyó vízben legalább háromszor mossuk át, csurgassuk le, hogy étkezésnél ne ropogjon a fogunk alatt a föld!
*  A parajt legjobb saját levében megfőzni. Így a legízletesebb. Pár perc alatt elkészül. Főzés előtt a levelekről a felesleges vizet csurgassuk le. A főtt leveleket szűrjük le és húsdarálón daráljuk meg. Ha a spenót kezd száradni, lazítsuk fel tejjel és így törjük át.
*  Megfőzhetjük lobogó sós vízben is. Főzéséhez elegendő a leveleket néhány percig forralni. A főzővizet azonban nem szabad felhasználni, mert káros anyagot tartalmaz.
*  Finom köretet is készíthetünk, ha a leveleket forró vajban egy-két percig átforgatjuk, és főtt burgonyával együtt tálaljuk.
*  Ha azt szeretnénk, hogy a paraj a főzése után is szép zöld maradjon, tegyünk a főzővízébe egy késhegynyi szódabikarbónát.
*  A ledarált püréből sokféle étel készíthető (főzelék, parajpuding, parajrétes, krokett, gombóc, palacsinta).(1995)