FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PARÓKA
     (viselése)
 
*  Ha parókát veszünk, mindig a természetes hajszínünkhöz közel álló színűt válasszunk, hogy teljesen összhangban legyen bőrünk, szemünk színével, és ne nagyon üssön el szemöldökünktől sem.
*  A kiválasztott paróka mindig egyezzen meg az eredeti haj tulajdonságaival is. Legyen selymes, fényes, kellemes tapintású és lágy. Az is fontos, hogy szorosan illeszkedjen a fejhez, és még erős szél esetén is rajta maradjon.
*  A legjobbak az igazi hajból készült parókák. Ha ilyet veszünk, úgy kezelhetjük, mint a hajunkat: moshatjuk, fésülhetjük, melírozhatjuk, mosás után becsavarhatjuk, száríthatjuk, vasalhatjuk. Érdemes azonban óvatosan gondozni, nem kell túl gyakran mosni vagy kefélgetni.
*  Ha szintetikus hajból készült parókát vásárolunk, figyelembe kell vennünk, hogy mosáshoz, ápoláshoz csak szintetikus hajhoz készült szereket használhatunk, szárítása is csak természetes módon történhet. Az ilyen paróka nem festhető, nem vasalható!
*  A paróka viselését egyszerű fazonokkal kezdjük. Először inkább rövid, vagy közepesen hosszú hajat válasszunk. De különböző alkalmakra is beszerezhetünk parókát. Kényes és szép viselet a hosszú haj. Viselni nem könnyű, mivel a hajnak természetes mozgással kell követnie a fejet.
*  A vásárolt paróka tárolását is meg kell oldanunk. A rövidebbeket kisebb dobozban is tárolhatjuk. Felvételük előtt hajkefével egy kicsit igazítsuk ki, és máris viselhetjük. Nagyobb gond lehet a hosszabb hajjal. Csomagoláskor könnyebben összegabalyodik, és nehéz kifésülni.(1995)