FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK | ELÉRHETŐSÉG
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PATISSZON
     (termesztése)
 
*  Talaj iránt igényes. Ültetése előtt érdemes a földbe szerves trágyát bedolgozni, mivel a tápdús talajban a magvak hamarabb kelnek ki, és a növények is gyorsabban fejlődnek. Főleg a laza homokos és a kötöttebb talajokat javítsuk.
*  A patisszon a félárnyékban is megterem. Ültethetjük, ill. vethetjük kukorica közé, de akár gyümölcsfák alá is.
*  Lehet helyre vetni és palántáról ültetni. A palántákat májustól július közepéig ültethetjük. A kiültetést azonban csak a májusi fagyok után kezdjük. A patisszont nem szabad tűzdelni, ezért a magvakat tápkockába ültessük.
*  Szabadföldbe áprilistól júniusig vethetünk tápdús fészkekbe. Egy-egy fészekbe 3-4 magot tegyünk, de a magvak ne kerüljenek 4-5 cm-nél mélyebbre.
*  A tenyészterületük nagy. Legalább 80x80, de legjobb 100x100 cm-es sor és tőtávolságra ültetni. A növényt kezdetben kapálni, gyomlálni kell, később azonban a nagy levelek elnyomják a gyomot. Igen fontos az öntözés is. A talaj nedvességtartalmának megfelelően öntözzünk.
*  Ha gondosan ápoljuk növényeinket, akkor 40-70 nap alatt már virágoznak. A virágok megjelenése után 6-12 nappal szedhetők az első termések. Mindig a felhasználási célnak megfelelő méretű termést kell betakarítani. A patiszont kora reggel vagy késő délután szedjük.A szedést 3-4 naponként ismételjük meg.(1995)