FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PATTANÁS
     (gyógyítása)
 
*  Ha bőrünk túl sok zsírt, illetve faggyút választ ki, és pattanások jelennek meg rajta, elsősorban az étrendünkön kell változtatni. Nem szabad fogyasztanunk zsíros és fűszeres ételeket. Kerülnünk kell az édességeket, az üdítőitalokat és az alkoholt. A jól összeállított, vitaminokban gazdag és egészséges étrend kialakítása sokat segíthet a pattanások eltüntetésében.
*  A pattanásos bőrt naponta mossuk le szappanos vízzel vagy fertőtlenítő hatású tisztítóval, majd krémezzük be. A vizet csak tiszta törülközővel itassuk fel, az elváltozott bőrt ne dörzsöljük. A pattanásokat ne piszkáljuk, főleg ne nyomkodjuk, mert könnyen elfertőződhetnek.
*  Rendszeresen távolítsuk el a bőrünkön kialakult mitesszereket, mert ezzel megelőzhetjük a pattanások keletkezését. A bőrt gőzöléssel puhítsuk fel, és a mitesszereket egyenként nyomkodjuk ki, majd fertőtlenítő szerrel kenjük be. Arcbőrünket tanácsos havonta egyszer kozmetikussal is kitisztíttatni.
*  A pattanások gyógyítását kitűnően segíti a rendszeres, de rövid ideig tartó napozás (kvarcolás) és a gyógyteakúra.(1995)