FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PERMETEZÉS
     (szabályai)
 
*  Kertünkben a permetezés csak akkor lesz eredményes, ha megfelelő időben végezzük. Sohase várjuk meg, amíg elszaporodnak a kórokozók, a kártevők.
*  Elsősorban környezetkímélő szereket használjunk, és csak annyi permetlevet készítsünk, amennyit aznap felhasználunk, így biztos, hogy a hatóanyag nem alakul át, nem bomlik el.
*  Nyugodt, szélcsendes időben permetezzünk. Ilyenkor a növényeket egyenletesen boríthatjuk be permetezőszerrel. Szeles időben (ha szükséges) a szél irányában permetezzünk. Erős szélben viszont ne folytassuk a munkát!
*  A nyári időszakban permetezésre a legmegfelelőbb a harmat felszáradása utáni kora reggel és a késő délután. Erős napsütésben sohase permetezzünk, mert olyankor nagy a perzselési veszély; a hőmérséklet ne haladja meg a 25 C fokot.
*  Nedves növényeket se permetezzünk, mert a permetlé felhígul vagy lefolyik, és a munkát újból meg kell ismételni. Esős időjárás esetében is legyünk óvatosak, mert permetezés után legalább egy óra esőmentes időre van szükség.
*  A munka során vigyázzunk, hogy bőrünk ne érintkezzen a permetlével. Ha ez mégis bekövetkezik, azonnal mossuk le vízzel és szappannal. Permetezés közben és közvetlenül előtte ne fogyasszunk szeszes italt.(1995)