FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PETÚNIA
     (nevelése)
 
*  A napos, meleg helyet kedveli. Nem szereti az esős, borús időt, ilyenkor virágai zárva maradnak. Ültethetjük ablak- és erkélyládába, fadézsába, függőkosárba. A kertben szegélynövényként is mutatós és kedvelt ez a virág.
*  A palántákat virágos állapotban vásároljuk, és a májusi fagyok után ültessük ki. Előtte a növényt szoktassuk a kinti hőmérséklethez.
*  Magról is szaporíthatjuk. A petúniamagot március közepén vessük el, és csak nagyon vékonyan takarjuk be rostált földdel. Meleg, nedves helyen tartsuk. A sűrűn kelt magoncokat ritkítsuk, a feleslegeseket szedjük ki és ültessük át.
*  A kiültetett palántákat langyos vízzel öntözzük. A megerősödött növények esetében is fontos a rendszeres öntözés. A növény a pangó vizet nem viseli el, gyökerei elrothadnak. Ha viszont a virágzás időszakában egyszer kiszárad a talaja, többnyire vége szakad a virágképződésnek.
*  A petúniának a fejlődéshez tápanyagban gazdag, középkötött talaj kell. Alaptrágyázásként, illetve tartalék tápanyagként szaruforgácsot és csontlisztet keverjünk a talajba (1 liter földhöz adjunk 3-4 grammot).
*  A ládákban, cserepekben nevelt virágokat tápoldatozzuk. Hetenként adjunk nekik tápoldatot. Ilyenkor szedjük le az elhervadt virágfejeket is.
*  A petúniát nem szokás átültetni, mivel egynyári növény. Elvirágzás után, a szezon végén a talajból el kell távolítanunk.(1995)