FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PEZSGŐBONTÁS
     (szabályai)
 
*  A pezsgőt legjobb 6-9 C fok körüli hőmérsékleten fogyasztani. Kinyitása is ilyenkor a legkönnyebb. A hűtés nélküli pezsgő könnyen kilövi a dugót, és az ital elfolyik. Tálaláskor a pezsgősüveget lehetőleg víz és jég keverékével töltött vödörbe helyezzük, hogy kellő hőmérsékletű legyen. A vödörből kivett palackot asztalkendővel töröljük szárazra.
*  Bontáskor az üveget 45 fokos szögben döntsük oldalra, így könnyebb eltávolítani a drótkosarat, és a dugó sem repül ki váratlanul. Ha a dugó meglazult, hüvelykujjunkkal erősen szorítsuk le, nehogy kivágódjon. Ha viszont nem tudjuk meglazítani, használjunk dugóemelőt.
*  A dugót erősen tartva, lassan lazítva kezdjük kihúzni, közben folyamatosan engedjük ki a szénsavat. A pezsgőt akkor bontjuk fel helyesen, ha a dugót sikerül zaj nélkül eltávolítani.
*  A felbontott palack száját töröljük meg, csak azután töltsük ki az italt a pezsgős poharakba. A poharakat ne hűtsük, és legyenek mindig szárazak, mert ha nedvesek, hamarabb elszáll belőlük a szénsav. A poharakat csak kétharmadig töltsük óvatos öntögetéssel.
*  Töltés után a palackot helyezzük vissza a pezsgősvödörbe. (1995)