FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PILLANATRAGASZTÓ
     (tudnivalók)
 
*  A gyors reakcióidő miatt a pillangóragasztót csak kis felületek ragasztására érdemes használni. A ragasztó rövid idő alatt szilárd kötést hoz létre, ezért utólagos korrekcióra már nincs lehetőségünk.
*  Sok olyan anyagot (üveg, fém, műanyag) ragaszthatunk vele, mely más ragasztóval nem oldható meg. Ugyanakkor nem mindent ragaszt tökéletesen. Megbízhatatlan a rugalmas és erősen szívóhatású anyagok esetében. Nem jól ragasztja a puhafát, a textilanyagot, a papírt és néhány műanyagot.
*  A hézagokat, repedéseket nem lehet kitölteni vele. Ha ragasztáskor a felületek nem fekszenek fel egymásra, rés van közöttük, szilárd kötődés nem jön létre.
*  A ragasztóból csak nagyon vékony réteget hordjunk fel a javítandó felület egyikére, azután a másik felülettel gyorsan nyomjuk össze. Legalább fél órán át ne terheljük. A ragasztó csak bizonyos idő elteltével éri el a maximális terhelhetőséget.
*  Bánjunk óvatosan a pillanatragasztóval! Vigyázzunk, ne kerüljön a bőrünkre! Ha mégis megtörtént, körömlakklemosóval próbáljuk oldani. Ha nem sikerül eltávolítani, bőrünket naponta áztassuk langyos vízbe, így koptassuk le.(1995)