FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PIPA
     (ápolása)
 
*  A pipát használat után rögtön tisztítsuk ki. Tisztításkor távolítsuk el a hamut, hagyjuk kihűlni a pipát, majd tisztítsuk ki a füstcsatornát. Így későbbi gondozása jóval könnyebb. Nagyobb karbantartást csupán 10-15 használat után igényel.
*  Ha a pipa nem eléggé tiszta, az íze keserű, legjobb a nyak és a szár füstcsatornáját szesszel átmosni egy pipatisztító segítségével. Azután töröljük szárazra a füstcsatornát. Nagytakarítás után célszerű a pipát néhány napig pihentetni. Ha nem kellően tisztítjuk ki a nyakat és a szárat, pipánk igencsak büdös lesz.
*  Időnként a pipa fejét is tisztítani kell. A pipafejből először a felesleges szénréteget kell eltávolítani pipakaparóval. A szénréteg nem lehet vastagabb két milliméternél. Ezt a műveletet óvatosan végezzük, hogy a fa ne sérüljön meg. A pipafejet kívülről pipaviasszal kenjük be, hogy fényes maradjon.
*  A pipát tartsuk száraz, szellős helyen. Óvjuk a nedvességtől és a közvetlen hőtől. Vízzel lemosni nem szabad! Ha teleszívja magát vízzel, használhatatlanná válik.(1995)