FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PORCELÁN
     (tisztítása)
 
*  A finom porcelánt mindig kézzel mosogassuk meleg vízben. Ha szükséges tegyünk bele egy kevés szalmiákszeszt is (5 liter víz, egy evőkanál szalmiákszesz). A forró vizet mellőzzük. A mosogatáshoz és törléshez puha törlőket használjunk. A törlők mindig tiszták legyenek.
*  Az erősebben bepiszkított, zsíros tányérokat, tálakat először puha, sima papírral dörzsöljük le, hogy ne kerüljenek túlságosan zsírosan a mosogatóvízbe. A díszítésekről (fülek, fogók) puha kefével szedjük le a szennyeződéseket. A nagyobb tálakat, edényeket sohase emeljük meg egyik fülénél fogva, mert könnyen eltörhet.
*  Barna foltokat finom sóval tüntessük el. A sót hintsük egy puha, nedves rongyra, és azzal dörzsöljük a foltos részt, majd a szokásos módon mossuk le. Aranyozott vagy díszítéses edényeket, tálakat ne hagyjunk sokáig ázni, mert az aranyozásuk feloldódhat.
*  A porcelán dísztárgyakat lemosás előtt feltétlenül portalanítsuk, majd egymás után mosogassuk el, töröljük le azonnal puha törlővel, és rakjuk kellő távolságra külön száradni.(1995)