FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PRÉM
     (felfrissítése)
 
*  A prém felfrissítését egyszerűen úgy oldhatjuk meg, hogy száraz időben félárnyékos helyre kitesszük levegőzni, és puha kefével szál irányában és ellenében óvatosan kikeféljük. A tisztítást azonban a frissítés nem helyettesítheti!
*  A hosszúszőrű prémek frissítése fésüléssel is megoldható, de ezt csak egész ritka fésűvel szabad végezni. Sokkal jobb, ha szőrével lefelé fordítva alaposan kiveregetjük.
*  A ruhára rávarrt fehér prémet lefejtés nélkül is frissíthetjük. Ehhez használjunk tiszta benzint, melyet fehér, puha rongydarabkával vigyünk fel a szőrmére, és a szálakat óvatosan dörzsöljük át. Előtte a rongyot alaposan csavarjuk ki, hogy a lefolyó lé ne piszkítsa be a ruhát.
*  Hagyományos tisztítási módszer a lisztes bedörzsölés. Ha nagyon piszkos a prém, akkor forró lisztet dörzsöljünk bele, majd bőrős oldaláról poroljuk ki. A műveletet addig ismételjük, amíg porolás után tiszta lisztet nem kapunk. Befejezésül a szőrt puha kefével keféljük ki.
*  A nedves prémet (eső, hó után) ritka fogú fésűvel fésüljük ki, szárítsuk meg, majd puha kefével enyhén simogassuk át a szőrős felületet. A prém felfrissül. A vizes, nedves prémet fűtőtest közvetlen közelében ne szárítsuk, mert károsodik a bőr, elveszti rugalmasságát. (1995)