FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PUDING
     (frissen)
 
*  Csak a frissen készített puding az igazi! Ezért mindig annyit főzzünk, amennyit elfogyasztunk. Nem érdemes eltenni, mert a másod-, vagy többednapos puding veszít minőségéből, ízéből, állaga sem a megszokott.
*  A leggyorsabban a hidegen kikeverhető pudingot állíthatjuk elő. Nem kell főzni, a port elegendő tejjel kikeverni. Praktikus, de ízben és állagában elmarad a főzött pudingtól, és kevés lehetőség van a feljavítására, ízesítésére.
*  A legjobb a hagyományos módon, tojásból, lisztből, cukorból stb. házilag készített puding, jóllehet elkészítése hosszabb időt vesz igénybe.
*  A puding mindig könnyű, laza és rezgős lesz, ha a pudingmasszába felvert tojásfehérjét keverünk.
*  Ha még forrón megszórjuk a puding tetejét porcukorral, vagy kevés vajat teszünk rá, és lefedve hagyjuk kihűlni, kevergetés nélkül sem bőrösödik.
*  A megfőtt pudingot lehetőleg vajjal kikent vagy kivizezett formákba töltsük, és teljesen hűtsük le, csak ezután tegyük a hűtőszekrénybe. Lefagyasztani nem szabad, mert újraolvasztáskor vizes lesz!
*  A pudingot díszítve kistányéron tálaljuk. Tálalás előtt késsel lazítsuk meg a puding szélét, majd kis ütögetéssel borítsuk a tányérra. Ha nem csúszna ki, a formát egy pillanatra mártsuk meleg vízbe. Az elkészült pudingot mindig azzal az anyaggal díszítsük, amivel ízesítettük.
*  Ha félünk, hogy a pudingot nem tudjuk a formából tálra borítani, akkor tűzálló tálban készítsük, és abba is tálaljuk.(1995)