FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
PÜNKÖSDI RÓZSA
     (ültetése)
 
*  A pünkösdi rózsát kora ősszel ültessük napos, védett helyre a kertben, hogy még a fagyok előtt kifejlődhessenek az új gyökerek. Árnyékban gyengén vagy egyáltalán nem virágzik. A növény akár 10 évig is a helyén maradhat.
*  Szereti a tápanyagban gazdag, mély rétegű talajt. Húsos, répaszerű gyökere csak jó minőségű földben fejlődik igazán. A kissé kötött talaj a legkedvezőbb számára. A túl kötött, nedves talajon a gyökérpenész tönkreteheti. Ne ültessük mélyre a pünkösdi rózsát. Az a jó, ha a rügyeket mindössze 4-5 cm-es talaj borítja.
*  Meghálálja az öntözést és a folyamatos tápanyagpótlást. A virágzás intenzitása attól is függ, mennyi szerves anyagot kap a növény.
*  Különleges kezelést nem igényel. Metszeni nem kell, de a virágok helyén képződő magtokokat tanácsos levágni, mert sok tápanyagot használnak el. Kedvező körülmények között 2-4 év múlva kezd virágozni.
*  Leginkább tőosztással szaporíthatjuk. Az idős tövet augusztus végén ássuk ki, ügyelve arra, hogy minél nagyobb gyökértömeg maradjon épen. A tövet 5-6 rügyes darabokra vágjuk szét, majd ültessük 40 cm mélyen megforgatott tápdús talajba.(1995)