FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK | ELÉRHETŐSÉG
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
RAGASZTÁS
     (technikája)
 
*  Csak olyan ragasztót szerezzünk be, ami a ragasztásra kerülő tárgy ragasztására alkalmas. Vegyük tudomásul, hogy olyan ragasztó nincs, amelyik mindent ragaszt. Az esetek többségében egy ragasztófajtával csak egy-kétféle anyag ragasztható. A műanyagoknál szinte minden műanyag ragasztásához más és más ragasztó szükséges.
*  A ragasztószer csak akkor hoz létre szilárd és biztonságos kötést, ha a ragasztandó felületre jól tapad. Ezért minden ragasztás előtt gondoskodnunk kell a felületek tisztításáról, zsírtalanításáról, pormentesítéséről. A felületek kezeléséhez, tisztításához használjunk benzint és acetont.
*  A ragasztó szilárdulását szárítással, hővel, hűtéssel vagy vegyszerrel is segíthetjük. Ha a ragasztót helyesen használjuk, és jól is ragasztunk, akkor a ragasztó hosszabb idő után se válik rideggé, mindig megtartja belső összetartó erejét.
*  A ragasztóból mindig csak annyit használjunk, amennyi elő van írva. Több ragasztóval nem biztos, hogy jobb kötést érünk el. Vannak ragasztók, melyből néhány csepp is elegendő a szilárd kötés létrehozásához. Ilyen pl. a pillanatragasztó.
*  Ha korábban ragasztott tárgyat kell újból ragasztanunk, a rátapadt ragasztót mindenképpen távolítsuk el. A felületeket mossuk le acetonnal, benzinnel, és csak a megtisztított részeket ragasszuk újból össze. (1995)