FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
RAGTAPASZ
     (sebre)
 
*  A ragtapaszt elsősorban a kisebb sebek (pattanás, furunkulus) leragasztására, a kötések rögzítésére használjuk. Feladata, hogy megvédje a sebet és megakadályozza szennyeződését.
*  Otthon mindig tartsunk tapaszt. Legyen a konyhában, a fürdőszobában, a garázsban és minden olyan helyen, ahol dolgozunk. Lehetőleg úgy tegyük el, hogy könnyen elérjük. Tarthatunk egy-egy csomagot az előre vágott tapaszból, a vághatóból és a tekercsesből.
*  A ragtapasz nagy előnye, hogy apróbb sérüléseket gyorsan be tudunk fedni vele, és a kötéseket is jól rögzíthetjük.
*  Mielőtt a sebet beragasztanánk, először mindig távolítsuk el a sebből és környékéről a szennyeződéseket. Ha kell, használjunk sebbenzint, tiszta gézt vagy jódpárnát, csak azután takarjuk be a sebet a megfelelő méretű sebtapasszal. A felhelyezett tapasznak teljesen be kell fednie a sebet!
*  Ha cserélni szeretnénk, könnyen leszedhető. Ha átvérzett, vagy a seb váladékozik, a tapaszt azonnal vegyük le, a sebet pedig mutassuk meg az orvosnak!
*  A tapaszt orvosi tanácsra használhatjuk gyógyszeres kezelésre is. A tapasz segítségével gyógyszert juttathatunk a szervezetünkbe. Így az nem terheli a gyomrot, a májat, és hatása is pontosabban állapítható meg.(1995)