FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
RAKOTT SZOKNYA
     (gondozása)
 
*  A rakott szoknya gondozása a szokott módon történik: levétele után jól rázzuk ki, és övénél fogva akasszuk fel egy vállfára. Eltehetjük hosszabb időre is. A hajtásokat fogjuk össze, és húzunk rá harisnyát. Így a hajtások nem csúsznak szét, nem gyűrődnek, és a szoknya sem porosodik.
*  Ha a rakott szoknya piszkos, mi csak abban az esetben mossuk ki, ha a kezelési utasítás erre lehetőséget ad. Különben inkább adjuk tisztítóba!
*  Ha mégis kimossuk a ruhadarabot, előtte a hajtásokat erősen férceljük le, hogy a mosás alatt ne gyűrődjenek össze, és vasalásuk is könnyebb legyen.
*  A szárításnál is gondosan járjunk el. Akár leférceltük a kimosott szoknyát, akár nem, mindig a derekánál akasszuk fel, és így hagyjuk megszáradni. Ha a szoknya nincs lefércelve, ruhacsipesszel csíptessünk össze a hajtásokat.
*  A száradást gyorsíthatjuk, ha a vizes szoknyát előszőr fürdőlepedőbe csavarjuk, és jól kinyomkodjuk, majd csak ezután szárítjuk.
*  A lefércelt hajtások esetében először férceléssel együtt kezdjük a vasalást. Később (a fércek felfejtése után) a fércelt részeket is vasaljuk át. Így a hajtások nem esnek szét, és a vasalás is könnyebb lesz.
*  Ha nem férceltük le a szoknyát, vasalás előtt a hajtásokat mindenképpen rögzítsük, és csak utána vasaljunk, különben nem boldogolunk vele.
*  Ha élesebb hajtásokat szeretnénk kapni, a ruhát kifordítva, nedves ruhán keresztül vasaljuk. A finom szövetből készült rakott szoknya hajtásaira két réteg kendőt tegyünk.(1995)