FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
REBARBARA
     (ültetése)
 
*  A rebarbara a talajban nem válogat, mindenütt megterem, de a középkötött, meszes vályogtalajt kedveli legjobban. Telepítése után hosszú évekig különösebb ápolás és gondozás nélkül is terem. A kis kertben néhány tövet érdemes ültetni.
*  Ültetés előtt a talajt bőségesen szórjuk meg érett szerves trágyával. A töveket egymástól legalább 1-1,5 méterre ültessük. A dugványokat olyan mélyre helyezzük a talajba, hogy fölöttük még néhány cm-es réteg legyen. Mielőtt elföldelnénk, a talajt 50-60 cm mélyen lazítsuk fel. Az elültetett dugvány körül a földet kupacoljuk fel és alaposan öntözzük meg.
*  Vízigényes növény, mivel nagy levelei sok vizet párologtatnak el. A vízhiányt legfeljebb két hétig bírja károsodás nélkül.
*  Legjobb tőosztással szaporítani. Lehet palántáról is ültetni, de a palántanevelés hosszadalmas, ezért nem éri meg. A tőosztás egyszerű, és lényegesen kevesebb munkával jár. Egy jól fejlett idős tő akár 2-5 részre is szétosztható. A kora őszi tőosztás a legeredményesebb. A növény a fagyokig jól megerősödik.
*  Az ápolási munkák közül a legfontosabb az előtörő virágszárak kivágása, mert gyengítik a tövet. A virágszárat akkor a legjobb kitörni, amikor még csak zsenge bimbó.1995)