FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
RÉZMETSZET
     (tisztítása)
 
*  A rézmetszetet időnként puha szőrű ecsettel poroljuk le. A lerakodott szennyeződéseket, piszkot pedig évente legalább egyszer szalmiákszeszbe mártott ruhával is dörzsöljük le. A metszet egész évben tiszta marad.
*  Jó és egyszerű módszer a só és citromlé együttes használata is. A sóval meghintett rézmetszetre citromlevet is permetezzünk, egy kis ideig hagyjuk állni, majd tiszta vízzel mossuk le. Ezzel látványos eredményt érhetünk el.
*  Ha a rézmetszett elszíneződött, foltos lett, tisztítására vízzel hígított ammóniákot használjunk (tízszeres hígításban), keverjünk hozzá egy kevés hidrogén-szuperoxidot is. Alkohollal vagy éterrel szárítsuk le. A metszet visszanyeri eredeti színét.
*  Régi rézmetszetek penészfoltjait hidrogén-peroxid, víz és szalmiákszesz egyenlő arányú keverékéből készült folyadékkal ecseteljük be. Egy kis idő múlva vízbe mártott ruhával mossuk tisztára. A penész teljesen eltűnik.
*  A rézmetszeteket súrolni, durva anyaggal dörzsölni, csiszolni nem szabad, mert a metszet finoman megmunkált felületét összekarcolhatjuk, súlyos károkat okozunk!(1995)