FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ROVARCSÍPÉS
     (kezelése)
 
*  Ha valamilyen rovar megcsípett bennünket, először mindig tisztítsuk meg a helyét alkohollal. Ha a csípés körül duzzanat jelentkezik, tegyünk rá hideg vizes vagy ecetes borogatást.
*  Ha nem tudjuk megállapítani, hogy melyik rovartól származik a csípés, legjobb eukaliptuszolajjal bedörzsölni, de jó a szegfű- és a levendulaolaj is. Ezek az olajok enyhítik a fájdalmat és csökkentik a duzzanatot.
*  Több csípés (szúnyog, hangya stb.) esetében sokat segíthet a hígított szalmiákszesz is, ha a megcsípett felületet bedörzsöljük vele. Megszünteti a viszketést, enyhíti a fájdalmat. Hasonló eredményt érhetünk el a hagymalével is.
*  Ha darázs (méh) csípés ért bennünket, a szúrás helyét ecetes borogatással kezeljük. Az ecet a darázsmérget közömbösíti. A bőrben maradt fullánkot pedig csipesszel azonnal távolítsuk el, hogy megakadályozzuk a további mérgek bejutását a bőrbe. Rovarcsípéskor orvosi beavatkozás csak akkor szükséges, ha rajtunk allergiás tünetek jelentkeznek, vagy ha több szúrás ért bennünket.
*  Ha rovarcsípés-allergiában szenvedünk, mindig hordjunk magunkkal adrenalin injekciót!
*  Amennyiben a megcsípett felületen a duzzanat, a pirosság, a fájdalom egy-két napon belül sem szűnik meg, okvetlenül forduljunk orvoshoz.1985.