FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
RUHASZÁRÍTÁS
     (szabadban)
 
*  A kimosott ruhákat lehetőleg a szabad levegőn (kertben, teraszon, erkélyen) szárítsuk. Néhány ruhadarab (fehérnemű, ágynemű) szárítása a napon kimondottan előnyös. Anyaguk szép fehér lesz.
*  Mielőtt a kicsavart vagy kicentrifugázott ruhákat a kötélre (szárítóra) teregetnénk, mindegyiket jól rázzuk ki, és csak ezután helyezzük fel egyenként. Ha sok a ruha, a kisebb darabokat (zsebkendő) a nagyobb darabok tetejére is tehetjük.
*  A ruhákat a lakásban is mindig levegős helyen szárítsuk, a száradás pedig lehetőleg ne tartson hosszú ideig. Nedves, nyirkos helyen ruhát ne teregessünk, mert rövid időn belül penészszagot kap!
*  Több holmit (ing, blúz, kabát) csak vállfán érdemes szárítani, mert így nem gyűrődik össze, nem veszíti el alakját, gyorsabban szárad és könnyebb vasalni. A vállfára helyezett ruhákat még vizesen gondosan igazítsuk el, a gombokat gomboljuk be, a cipzárakat húzzuk fel.
*  A kötött ruhákat eredeti méretükre kihúzva, törülközőre fektetve szárítsuk, rozsdamentes gombostűvel ki is feszíthetjük, hogy összeugrásukat, kinyúlásukat megelőzzük. (1995)