FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
RÜHESSÉG
     (megszüntetése)
 
*  Ha megfertőződtünk, a rühességet sürgősen kezelni kell, mivel továbbadhatjuk a környezetünkben élőknek. A betegség nagyon ragályos, könnyen megfertőződhetünk. Ezért a családtagokat, illetve velünk kontaktusba kerülőket is kezelni kell.
*  A rüh gyógykezelésében a legelső feladat az atkák és petéik megsemmisítése, ami több napon át is eltarthat. A kezelés kenőccsel, ecseteléssel történhet. Testünk mindazon részét kenjük be, ahol a legcsekélyebb gyanúnk is van a rüh elterjedésére. Legjobb azonban, ha nyaktól lefelé mindenütt lekezeljük bőrünket.
*  A levetett fehérneműt minden esetben lúgos és forró vízben jól mossuk ki, a felsőruházatot pedig vasaljuk át. Ajánlatos az ágyat is fertőtleníteni. Ilyenkor nem árt a lakásban nagytakarítást végezni. Ugyanakkor vegyük figyelembe, hogy a három napig nem használt ruhanemű már nem fertőz, mert az atka a gazdaszervezeten kívül nem marad életben három napnál tovább.
*  A kezelés befejezése után tisztító fürdőt alkalmazzunk. Ha megfürödtünk, váltsunk tiszta fehérneműt, ágyneműt és törülközőt. Egy hét után az alaposan kiszellőztetett, kirázott felső ruházatot is hordhatjuk.
*  Fertőzött állapotban lehetőleg ne menjünk közösségbe. Ha a gyermek is elkapta a fertőzést, a gyógyulásáig ne engedjük bölcsődébe, óvodába, iskolába.(1995)