FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SAJT
     (tárolása)
 
*  A sajtot mindig hűvös helyen tároljuk. 5-8 fokon érzi magát a legjobban. Tárolásra legalkalmasabb a hűvös kamra, ahol a sajt csak a kellő hőmérsékletre hűl le, nem szárad ki, nem veszít ízéből.
*  Ha a sajtot hűtőszekrényben tároljuk, gondosan, légmentesen csomagoljuk be, és csak így tegyük a hűtőszekrény legmelegebb részére. A becsomagolt sajt előnye, hogy nem adja át a szagot a többi ételnek, és a hűtőtér sem lesz sajtszagú. Vigyázzunk, a hűtőben rosszul tárolt sajt könnyen kiszárad, hamar megpenészedik!
*  A sajtot fogyasztás előtt legalább fél órával vegyük ki a hűtőszekrényből, mert aromája szobahőmérsékleten érvényesül igazán.
*  Ha a sajt (kivéve a lágy, nemes penésszel érlelt fajtákat) megkeményedik, kiszárad, megrepedezik, tegyük zárható műanyag dobozba, öntsünk rá annyi tejet, hogy ellepje, zárjuk le a dobozt, és rakjuk be a hűtőszekrénybe. 12 óra múlva ismét friss és lágy lesz.
*  A felvágott sajt nem szárad ki, ha a vágás felületét vajjal vékonyan bekenjük.
*  Ha a reszelni való sajt túlságosan kemény, a reszelőt forró vízbe mártva melegítsük meg, gyorsan töröljük szárazra, és máris könnyen dolgozhatunk vele. Hogy a lágyabb állagú sajt ne ragadjon a reszelőre, használat előtt kenjük be vékonyan étolajjal. A mosogatás is sokkal könnyebb lesz.(1995)