FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SÁRGARÉZ
     (tisztítása)
 
*  Ha réztárgyainkat (kilincset, rézágyat) naponta átdörzsöljük egy posztódarabbal, vagy lemossuk mosószerrel, és szárazra töröljük, mindig tiszták és fényesek maradnak.
*  A kilincseket érdemes időnként citrommal is letisztítani. Hosszú ideig ragyogni fognak. Vágjunk ketté egy citromot, a kilincseket jól dörzsöljük be vele, majd tiszta vízzel mossuk le, ezután töröljük szárazra őket.
*  Jó eredményt érhetünk el az ecetpéppel is. Ha a lisztből és ecetből készített pépet rákenjük a tisztítandó réztárgyra, és a megszáradt pépet ledörzsöljük, szinte újak lesznek.
*  Régi, kopott réztárgyainkat iszapolt krétapor és kénpor keverékével (10 deka krétapor, 20 deka kénpor) tisztítsuk. Ha pedig átdörzsöljük kréta, kén és ecet sűrű, pépszerű keverékével, fényesek is lesznek.
*  A réztárgyakról eltűnnek a zöldes foltok, ha só és ételecet keverékével átdörzsöljük, majd puha ruhával fényesítjük őket. A díszesen megmunkált felületek tisztításához fogkefét használjunk, így a résekből könnyebben kiszedhetjük a lerakódásokat, a piszkot.
*  A frissen tisztított réztárgyak szép fénye hosszú ideig megmarad, ha tisztítás után egészen vékonyan színtelen lakkal (nitrolakk) bevonjuk. Ha lekopik, gyorsan pótolható.(1995)