FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SÁVOS DRACÉNA
     (gondozása)
 
*  Nem túl igényes növény. Általában a világos helyet és a szűrt fényt kedveli, de a fényszegény lakásban is megél. Télen a közvetlen napsütést is elviseli. A fényhiányt azonban kevésbé szereti, a levelek visszazöldülnek, foltosodni kezdenek. A fűtött lakást jól bírja, és jól fejlődik, de a hőingadozást már nehezen tűri. Legjobb számára a 18-20 C fok körüli hőmérséklet.
*  A vízigénye nem nagy. Nyáron gyakrabban, télen ritkábban öntözzük. A cserép sohase álljon vízben, mert a gyökérzet elrohad. Kedvező számára a párás környezet. Ezért leveleit rendszeresen permetezzük vagy töröljük le vizes szivaccsal, a cserepet pedig állítsuk nedves kavicsrétegre.
*  Tavasztól őszig kéthetenként, télen havonta egyszer tápoldatozzuk.
*  A fiatal növényt évente is átültethetjük, az idősebbet csak szükség szerint. Az átültetés tavasszal tőzeg alapú földkeverékbe történjen. Ha felkopaszodik, vágjuk vissza, újra kihajt. Akkor is visszavághatjuk, ha túl magasra nő.
*  Fejdugvánnyal és törzsdugvánnyal szaporíthatjuk, de csak megfelelő környezetben (meleg, párás helyiség) gyökeresedik. Otthoni szaporítása eléggé körülményes.(1995)