FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SELYEMTÖLGY
     (gondozása)
 
*  A lakásban a növényt tegyük világos helyre, de vigyázzunk, hogy tűző nap ne érje. Egész évben hűvös, levegős hőmérsékletet igényel. Ilyenkor fejlődik a legjobban, és szép formát alkot. Nyáron a 18-20 C fokot még elviseli, télen a 10-15 fok a legjobb számára. A tavaszi fagyok elmúltával a szabadba is kitehetjük félárnyékos helyre.
*  Nyáron bőségesen öntözzük, télen ritkábban. Télen öntözés után a talajt inkább hagyjuk egy kicsit megszikkadni. A nagy melegben vízzel többször permetezzük.
*  A selyemtölgy gyorsan nő, ezért fiatal korában évente ültessük át nagyobb cserépbe. Ilyenkor földjét egészítsük ki virágfölddel. Ha a levelek száradozni kezdenek, általában tápanyaghiányát jelzik. Mindenképpen ültessük át kombinált tápanyagot tartalmazó, laza szerkezetű virágföldbe.
*  Ha a növény túl nagyra nőtt, vágjuk vissza, de hagyjuk meg a fa formáját. Jól bokrosodik a növény, ha a fiatal hajtások végeit lecsipkedjük. Magról könnyen nevelhető, de a magok csírázásához legalább 22-27 C fokra van szükség.2002.