FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
     (praktikák)
 
*  Ha nedves sóval lekeféljük a kosár- és szalmaárut, a nádfonatot, valósággal megújulnak. A szőnyegek is megtartják ragyogó színüket, ha finom sóval hintjük be és takarítás után nedves, tiszta ronggyal ledörzsöljük őket.
*  Ha az aranyozott rámákat tiszta sóval bedörzsöljük, ragyogni fognak. Ha pedig a vödröt, medencét, kádat stb. sóval súroljuk, a foltok eltűnnek, szép fényesek lesznek. Az ablaküveg is a szokottnál fényesebben fog ragyogni, ha a tisztító vízbe sót teszünk.
*  A tojásfoltokat az ezüstkanálról leggyorsabban a nedves só viszi le, a serpenyőt is jobb nedves sóval ledörzsölni, mint mosni.
*  A tűzálló edény nem fog megrepedni, ha a sütőt beszórjuk sóval. Ha pedig a gyertyát több órán át gyönge sóoldatban hagyjuk és megszárítjuk, a gyertya egyenletesen fog égni, és nem fog csepegni.
*  A levágott virág sokkal tovább marad el a vázában, ha vizébe egy kevés sót teszünk.
*  Ha a zeller magját rövid időre benedvesítjük sós vízzel, két héttel hamarabb csírázik, mint amelyiket nem kezeltünk sóval. Ha a hónapos retek magját vetéskor kissé megsózzuk, nyáron is szépen csírázik, és gyorsan hoz gumót.
*  Ha rovarcsípésre mindjárt sót teszünk, azonnal csökken a duzzanat. Az orrvérzés is gyorsabban eláll, ha erős sós vizet szívunk fel az orrba. Csak forralt, majd lehűtött vizet szabad használni. (1995)