FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SOMLÓI GALUSKA
     (készítése)
 
* Először mindig határozzuk meg az adagok számát, és ennek alapján készítsük el a hozzávalókat. Mindenekelőtt süssünk (vagy vásároljunk) három vékony piskótalapot: egy diósat, egy kakaósat, és egy simát. Majd készítsük el a krémet, a szirupot és a csokoládéöntetet. 
*  Miután minden hozzávalót előkészítettünk, az egyik piskótalapot helyezzük egy nagyobb tálba, jól locsoljuk meg rumos sziruppal, majd kenjük meg krémmel a felső felét. A krémet szórjuk meg dióval és mazsolával, ezután tegyük rá a következő piskótalapot. Picit nyomkodjuk meg, hogy hozzátapadjon. Ezt a lapot is locsoljuk meg rumos cukorsziruppal, kenjük rá a krémet és szórjuk rá a maradék diót, ill. a mazsolát. Végül a harmadik piskótalappal fedjük le. A tetejét locsoljuk meg a maradék sziruppal és hintsük be kakaóporral. Fél napra tegyük a hűtőszekrénybe.
*  Másfél-két órai hűtés után a piskótatortából egy evőkanállal szaggassunk galuskákat egy-egy kistányérra. Locsoljuk meg hideg csokoládéöntettel, végül díszítsük tejszínhabbal, friss gyümölccsel.
*  Ne süssünk nagy és vastag piskótalapokat (legjobb a 20x20 cm-es és 1-1,5 cm-es vastagságú). Csak közepesen előmelegített sütőbe tegyük. Sütés közben a sütő ajtaját ne zárjuk be teljesen, hagyjunk egy kicsi rést, hogy a keletkezett gőz eltávozhasson.
*  A cukorszirup készítésénél a forrás közben keletkezett habot mindig szedjük le. A rumot pedig csak akkor öntsük hozzá, ha kihűlt. A diót és a mazsolát válogassuk ki. A diót daráljuk durvára, vagy késsel daraboljuk fel.
*  A felvert habból először kis adagokban keverjük a felforrt tojássárgás-lisztes keverékhez, majd keverés közben a többi habot is hozzákeverhetjük.(1995)