FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SÚROLÁS
     (óvatosan)
 
*  A súrolás nem minden esetben célravezető. Ha nem feltétlenül szükséges, lehetőleg kerüljük. A szennyeződések, foltok eltávolítását próbáljuk meg más módon (eszközzel, anyaggal) megoldani.
*  Ha mégis súrolnunk kell, csak óvatosan és körültekintően végezzük. Ne használjunk durva súrolóeszközöket, porokat, erős, agresszív vegyszereket.
*  Ne súroljunk porcelán, fajansz és zománcozott tárgyakat, berendezéseket (WC-kagyló, kád, mosogató). Ezeket legjobb naponta kitisztítani. Ha elhanyagoljuk őket, károsodás nélkül már erős vegyszeres kezeléssel, hosszadalmas sikálással sem lehet javítani az állapotukon.
*  Mellőzzük a fa és egyéb felületek (fapadló, linóleum) súrolását is, mert elszíneződhetnek, szálkásodhatnak, karcolódhatnak, egyenetlenné válhatnak. A szennyezett, foltos felületekről a piszkot tisztítószerrel, enyhe dörzsöléssel távolítsuk el. Súrolhatunk viszont kemény padlót (kő-, beton- és kerámiapadlók), nem károsodik.
*  A festett, mázolt tárgyakat (bútor, ablakkeret, ajtó) se súroljuk, súrolóport főképp ne használjunk, mert a koszt ugyan jól le tudjuk vele szedni, de jóvátehetetlenül összekarcoljuk a kezelt felületet. A foltos, piszkos részeket szappanos vízzel elegendő lemosni dörzsszivaccsal.
*  Kerüljük a konyhai eszközök, edények súrolását is. Az esetek többségében megsérülnek, összekarcolódnak. A tisztítást inkább kímélő megoldásokkal (dörzsöléssel, áztatással.), környezetbarát anyagokkal (ecet, só, citrom) végezzük. (1995)