FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SÜTŐTÖK
     (sütése)
 
*  Ha sütőtököt vásárolunk, mindig feszes, fényes növényt válasszunk. Az egészben vásárolt friss tök több hétig is eltartható sötét, hűvös helyen.
*  A tököt felhasználás előtt alaposan mossuk meg, a magját távolítsuk el, majd az igényeknek megfelelően daraboljuk fel. Ha nehezen jön le a héja, tegyük pár percre forró vízbe.
*  Ha sütjük, nagyobb darabokra szeleteljük, rakjuk tepsibe, és közepes lángon süssük. A tepsi aljára öntsünk vizet. A sütést mindig zárt térben (kemencében, sütőben) végezzük, hogy jól átsüljön. Frissen kisülve élvezhető legjobban. Ilyenkor édes és kellemes ízű.
*  Nemcsak sütve, hanem főzve, s nemcsak édesen, hanem sósan is elkészíthetjük. Ha levest, pürét, krémet stb. készítünk belőle, a meghámozott, kimagozott sütőtököt vágjuk kis kockákra. A levest ne sűrítsük, legfeljebb tejjel vagy tejszínnel lazítsuk. Ha húslében pároljuk, csak húslével hígítsuk.
*  Bár a sütőtök egy kicsit édeskés, mégis sokféle fűszerrel ízesíthetjük. Az étel jellegének megfelelően használhatunk szegfűszeget, sáfrányt, vaníliát, babérlevelet, sőt fekete borsot is.(1995)