FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZAGTALANÍTÁS
     (lakásban)
 
*  A konyhában és a konyhából áradó ételszagot könnyen megszüntethetjük, ha a főzést követően alaposan szellőztetünk, s közben almahéjat teszünk a még meleg főzőlapra.
*  A lakásban sokféle szagot tudunk közömbösíteni, ha több helyre tálkába nedves szivacsot helyezünk. A szivacs magába szívja a dohányfüstöt, az ételszagot stb. A szivacsot azonban gyakran kell cserélnünk, mert csak a frissen kimosott szivacs használható eredményesen.
*  Ha a hamutartó okoz a lakásban kellemetlen szagot, gyakrabban ürítsük és mosogassuk el vagy töröljük ki. Az alapos mosást mindig előzze meg a hideg vizes öblítés, mivel a hideg víz jobban szagtalanít, mint a meleg. A kellemetlen szag akkor is megszűnik, ha a hamutálat ecetes vízben mosogatjuk el.
*  Ha a mosogatóból, mosdóból bűz árad, a lefolyóba öntsünk forró mosószeres vizet. A kellemetlen szag rövid időn belül eltűnik, és a dugulás is csökken, mert feloldja a vezetékben lévő zsiradékot.
*  A dohos szagot úgy tudjuk csökkenteni, ha több helyre fenyőolajjal átitatott szivacsot helyezünk el. Hatása hónapokig tart.
*  A levegőt az egész lakásban illatosíthatjuk, ha a forró radiátorokra vagy a lámpákra kölnivizet, rózsaolajat stb. csepegtetünk. Kellemes lesz az illat akkor is, ha a függönyt permetezzük be kölnivízzel.
*  Ha a fiókokból jellegzetes szag árad, mindegyiket mossuk ki ecetes vízzel, töröljük szárazra, majd szellőztessük ki, és tegyük vissza a helyükre. Hosszú időre eltűnik a kellemetlen szag.(1995)