FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZÁJSZAG
     (megszüntetése)
 
*  A kellemetlen reggeli szájszagot felkelés után szájöblítéssel, fogmosással könnyen megszüntethetjük. A szag hosszú éjszakai alvás után jelentkezik. Elsősorban a hámsejtek éjszakai bomlása okozza.
*  Ha az ételek vagy italok (fokhagyma, hagyma evése, erős dohányzás, alkoholfogyasztás) okozzák lélegzetünk tisztátlanságát, szagtalanító szerekkel eredményesen kezelhetjük. A rossz lehelet egy része egy kis idő után magától is megszűnik. Gyakran elegendő egy szem mentolos cukorka, fogmosás vagy szájpermet is.
*  Az ápolatlanságból eredő szájszag nyomtalanul eltűnik, ha reggel és este rendszeresen fogat mosunk, vagy minden étkezés után kiöblítjük a szánkat.
*  Ha egészségügyi (betegség) okokra vezethető vissza a kellemetlen jelenség, először az okot kell orvosolni. Hogy mi váltja ki a tartós bűzt, kizárólag az orvos tudja megállapítani (rossz fogak, gyomorbántalmak, gennyes mandula)!
*  Lélegzetünk üdeségét könnyen ellenőrizhetjük, ha mélyen levegőt veszünk, tenyerünket behomorítva szájunk elé tesszük, majd a belélegzett levegőt lassan kieresztjük és beleszagolunk.(1995)