FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZÁJVIRÁG
     (gondozása)
 
*  A szájvirág tartása a lakásban különleges gondozása miatt nem könnyű. Nagyon igényes növény. A párás, világos vagy félárnyékos helyet kedveli. A közvetlen napfényt nem tűri, foltosodik, elszíneződik. A szórt fényből viszont sokat igényel, fejlődéséhez nélkülözhetetlen.
*  Egész évben tartsuk melegen. Legjobban 18-25 C fokon fejlődik. Sok virágot hoz, ha virágzás előtt legalább egy hónapig 12-15 C fokon tartjuk. Hűvösebb helyről csak akkor vigyük melegebb helyre, ha a bimbók elérték a fél centiméter hosszúságot, különben hamar lehullnak.
*  Nyáron a kertbe is kitehetjük félárnyékos helyre, de fokozatosan szoktassuk a szabad levegőhöz. A szabadban júniustól a szeptemberi lehűlésekig tarthatjuk.
*  Nyáron locsoljuk gyakrabban, télen alig adjunk vizet. A virág öntözésére legalkalmasabb az esővíz. Az öntözés legyen mindig egyenletes. A növekedési időben kéthetenként tápoldatozzuk.
*  Párás levegőben leveleit ne permetezzük, mert a leveleken sokáig megmarad a víz, s ez pusztulásukat okozhatja. A páralecsapódás is káros lehet, ezért szellőztetéssel szabályozzuk a páratartalmat.
*  Virágzás után ültessük át tőzegalapú virágföldbe. Az idős részeket vágjuk vissza, mert csak az új hajtások virágoznak! Átültetéskor tegyünk a cserép aljára egy réteg apró szemű kavicsot.
*  Dugványozással jól szaporíthatjuk. Hajtásaiból kétlevelű dugványokat készítsünk. A dugványokat egy rész tőzeg és két rész mosott folyami homok keverékébe ültessük.(1995)