FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZAKÁLL
     (ápolása)
 
*  Ha szakállt növesztünk, figyelembe kell vennünk, hogy kezelése jóval több időt és munkát igényel, mint a simára borotvált arcbőr. Folyamatosan kell gondoznunk, mosnunk, tisztítanunk, fésülnünk, formáznunk, mert csak így ad előnyös külsőt.
*   Fontos, hogy helyesen válasszuk meg a szakáll formáját. A helytelenül megválasztott forma nem várt hatást válthat ki. Ha helyesen választunk szakállt, ellensúlyozhatjuk a keskeny arcot, a kicsi állat, a kopaszodó fejet, és eltakarhatjuk az arcbőr szépséghibáit.
*  A szakáll viszonylag gyorsan növeszthető, alig három hét alatt megfelelő nagyságú szőrzet alakulhat ki, melyet már nyírhatunk, alakíthatunk. A tömött, szépen gondozott szakáll kialakítására azonban több időre van szükség.
*  A szakáll formáját legalább hetente egyszer alakítsuk, igazítsuk, és nyírjuk le a zavaró, oda nem való szőrszálakat. A vágást minden alkalommal szárazon végezzük, mert a nedvesen nyírt szakáll könnyen elveszítheti eredeti alakját. Ha hajat vágatunk, a szakáll hosszából mindig vágassunk le.
*  A szakállat hetente legalább kétszer tanácsos megmosni samponnal. A gyakori mosást az indokolja, hogy sok anyag (nikotin, étel) és füst beivódik a szőrzetbe, és kellemetlen szagot képez. Mosás után a dús szőrzetet mindig szárítsuk meg és fésüljük ki. Arcszesszel is bedörzsölhetjük.
*  Ha arcszőrzetünket elhanyagoljuk, egyes kórokozók, baktériumok és gombák gyorsan elszaporodnak, gyulladást okozhatnak, ami szakállmérgezéshez is vezethet. A gyulladással és viszketéssel kísért elváltozásokkal azonnal forduljunk szakorvoshoz. (1995)