FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZÁRÍTOTT VIRÁG
     (szárítás)
 
*  Ha szárított virágot szeretnénk elhelyezni a lakásban, először válasszuk ki azokat a növényeket, melyek tetszenek, és alkalmasak a szárításra. Többféle virágból (szalmavirág, hortenzia, rózsa stb.) válogathatunk. Leginkább a nyárutón virágzók igazán megfelelőek e célra.
*  Száríthatunk friss virágot, de szedhetünk megszáradt virágot (szalmavirágot) is. Ha a virágon kívül a szárra is szükségünk van, akkor az egész növényt szedjük le és szárítsuk. Minden virág tökéletesen megszárad két hét alatt.
*  A szárítást természetes körülmények között, árnyékos, levegős helyen, felakasztva végezzük. A fűféléket viszont vázában vagy magas falú edénybe állítva szárítsuk, hogy az egész növény, a levél és a virágzat megőrizze természetes formáját.
*  Az élővirágot eredeti formájában eltehetjük, ha 20%-os zselatin oldatba mártjuk és megszárítjuk, majd egy pillanatra 10%-os formalin oldatba merítjük. A zselatin a formaldehid hatására oldhatatlan, nem romlandó vázat képez, mely a virág alakját, szépségét tökéletesen megőrzi.
*  Ha késő ősszel takarítjuk be a növényeket, virágokat, eredeti élénk színüket elvesztik. Némileg javíthatunk az állapotukon, ha a szárítást meleg helyen oldjuk meg.(1995)