FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZAUNÁZÁS
     (naponta)
 
*  Ha tehetjük, hetente egyszer szaunázzunk. Nemcsak szép lesz a bőrünk, hanem nő szervezetünk ellenálló képessége is a fertőzésekkel, betegségekkel szemben, fokozódik életfontosságú szerveink és belső elválasztású mirigyeink működése. A szauna hatása kb. egy hétig tart.
*  Meztelenül és csak tiszta testtel szaunázzunk. Előtte meleg vízben tusoljunk le, majd töröljük szárazra magunkat. Lábunkat is melegítsük meg, mert különben a lábba gyorsan áramló vér fejfájást okoz.
*  A szaunázás előtti órában ne fogyasszunk semmilyen ételt. Ha telt gyomorral szaunázunk, könnyen rosszul lehetünk. Kávét és alkoholt pedig egyáltalán ne fogyasszunk!
*  Csak annyi ideig szaunázzunk, amíg jól érezzük magunkat. Ha első alkalommal szaunázunk, akkor csak 5 percet töltsünk a kabinban. Egyszerre egyébként se szaunázzunk negyedóránál tovább.
*  A szaunázás után közvetlenül soha ne tusoljunk jéghideg vízzel, mert elájulhatunk. Inkább mossuk le magunkat langyos vízzel, és csak azután engedjük magunkra a hideget. A hideg vizes medencébe csak hideg vizes zuhanyzás után menjünk.
*  Ha befejeztük a szaunázást, pihenjünk legalább 30 percig, és igyunk sok ásványvizet vagy gyümölcslevet. Mielőtt fölöltöznénk, alaposan krémezzük be magunkat, ugyanis szaunázás alatt kiszárad a bőrünk.
*  Ne szaunázzunk, ha érszűkületünk van, szívbetegségben, magas vérnyomásban szenvedünk, vagy ha lázasak vagyunk.(1995)