FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZEGFŰSZEG
     (tisztítása)
 
*  Ha kis zsákokba őrölt szegfűszeget öntünk, és a szobába több helyre kihelyezzük , a szúnyogok elmenekülnek. Jó riasztószer, ha néhány narancsszeletet egész szegfűszeggel megtűzdelünk, és a meleg tűzhely vagy a kályha közelébe tesszük.
*  Fogfájásunkat enyhíthetjük, ha szegfűolajat dörzsölünk a fájó fogba vagy környékére. Néhány perc alatt jelentkezik az érzéstelenítő hatása. Ha nincs kéznél olaj, a szegfűszeget a fájós foggal rágcsálhatjuk. A fogfájás így is elmúlik.
*  A hangyák nem jönnek be a lakásba, ha a bejárati ajtó köré és az ablakpárkányokra őrölt vagy összetört szegfűszeget szórunk.
*  Viszonylag magas illóolaj-tartalma miatt sokoldalúan használhatjuk fűszerezésre egészben és őrölten. Erős, kesernyés illata miatt adagolásával bánjunk óvatosan, főleg, ha őrölt formában használjuk. Az aromadús fűszerrel sült tésztákat, kompótokat, befőtteket, marinírozott ételeket ízesíthetünk. Néhány szegfűszeget adhatunk a vadas húsételekhez, de az édes-savanyú mártásokba is tehetjük. A forralt bornak is fontos alkotója! (1995)