FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZELLŐZTETÉS
     (lakásban)
 
*  Télen is friss és tiszta lesz a lakás levegője, ha naponta háromszor-négyszer néhány percet szellőztetünk tágra nyitott ablakokkal. A 4-5 perces szellőztetés kicseréli a szoba levegőjét, eltávolítja a port, a gázt és a baktériumokat, és nem hűlnek le a falak, bútorok, a szoba pedig gyorsan felmelegszik. Télen ez az egyedül helyes szellőztetési mód, mivel így energiát spórolunk meg.
*  Öt percen túl nem tanácsos szellőztetni, mert a falak és a bútorok túlságosan lehűlnek, ellenben a szoba levegője a hosszabb szellőztetéstől nem lesz tisztább. Ráadásul a szoba felmelegítéséhez is több energia és idő szükséges.
*  A lakást résre nyitott ablakkal is szellőztethetjük, ilyenkor azonban a szellőztetés hosszabb időt vesz igénybe. A szoba levegőjének kicseréléséhez legalább egy órára van szükség. Hidegebb évszakokban elég egy cm-es résre nyitni az ablakot ahhoz, hogy a szükséges friss levegőt biztosítsuk.
*  Ha nem szellőztetünk a lakásban, nemcsak a mi közérzetünk lesz rosszabb, de a falak is penészesednek. Helyreállításuk hosszadalmas, és nagy türelmet igényel. (1995)