FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZEMÖLCS
     (kezelése)
 
*  A közönséges szemölcsöt a legnagyobb elővigyázattal kell kezelnünk, mivel fertőző. Megjelenésekor legjobb, ha orvoshoz fordulunk, aki heg nélkül eltávolítja. Számos szemölcs magától is eltűnik, és csak ritkán hagynak heget.
*  Ha szemölcs nő a kezünkön, ne használjunk sem otthon, sem más közösségben (munkahelyen, öltözőben) közös kéztörlőt, mert másokat is megfertőzhetünk.
*  A szemölcsöt különféle házi módszerekkel ne próbáljuk eltávolítani (lemarni, cérnával elkötni, lecsípni), mivel a házi kezelés nem mindig eredményes, sőt fennáll a fertőződés veszélye is.
*  Ha olyan szemölcsünk van, amelyikből szőrszálak nőttek ki, mindenképpen forduljunk szakorvoshoz, aki szakszerűen eltávolítja a bőrhibát. A szőrszálakat házi módszerekkel ne tépdessük ki, mert komoly baj származhat belőle.
*  Léteznek olyan szerek is, amelyek segítségével mechanikai beavatkozás nélkül is eltávolíthatjuk a bőrhibát. A legtöbb szemölcsöt eredményesen kezelhetjük például szalicilsav tartalmú oldattal. A kezelés akár 3 hónapig is eltarthat. A folyadékot naponta kell felvinnünk a kinövésre, de a szemölcs környékét ne érje a sav, mert az egészséges bőrt megtámadja!
*  A szemölcs nyomtalanul akkor is eltűnik, ha naponta vérehulló fecskefű nedvével kenegetjük.(1995)