FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZIGETELÉS
     (szilikonnal)
 
*  Ha az ajtó vagy az ablak nem zár tökéletesen, a hornyok között kisebb-nagyobb rések keletkeznek, ajánlatos szilikonos gittel eltömni, hogy megakadályozzuk a hornyok közötti légmozgást, a hideg beáramlását, a helyiség hővesztését.
*  A szilikonos szigetelés csak akkor lesz eredményes, ha a szigetelendő felületeket alaposan megtisztítjuk a portól, piszoktól, és zsírtalanítjuk. A szilikonos massza csak száraz, tiszta és zsírmentes felületeken tapad tökéletesen! A tisztítást mosószeres vízzel végezzük, a lemosott felületeket mindig töröljük szárazra.
*  A masszát legjobb a tok hornyára felhordani. Így a tapadás és a szigetelés sokkal biztosabb. Szükség esetén azonban megoldható a mozgó részek (ajtó, ablakszárny) tömítése is. A függőleges nyílásokat alulról fölfelé töltsük be kis adagokban. Ha a nyílások szélesek, akkor a masszát egymás mellett két csíkba hordjuk fel.
*  
*  Hogy a tömítőanyag ne tapadjon rá mindkét horonyra, a nyílászáró egyik részére felhordott masszát csíkokra vágott nejlonfóliával takarjuk le végig, majd zárjuk be az ajtót, ablakot. Száradás után (12 óra) a nyílászárókat nyissuk ki, szedjük le a fóliát, és a felesleges gittanyagot vágjuk le.
*  A szilikonos masszát 5 és 40 C fok között bármikor felhordhatjuk.(1995)