FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZOBAFENYŐ
     (gondozása)
 
*  A világos és félárnyékos helyet, páradús levegőt kedveli, ezért viszonylag hűvösebb, páradúsabb lakásban jól nevelhető. Leveleit permetezni kell, mivel csak így tudja pótolni az elpárologtatott vizét. A tűző napot nem tűri.
*  Nyáron szabadban is tarthatjuk magasabb fák alatt, de alkalmas a nem napos, levegős veranda is. Télen a hőmérsékletigénye 10 C fok. Az enyhébb időszakokban szellőztessünk, mert szereti a friss levegőt.
*  Tavasztól őszig rendszeresen öntözzük, vigyázzunk, hogy a talaja ne száradjon ki. Télen viszont mérsékeljük a locsolást, a levelek permetezését azonban ilyenkor se hanyagoljuk el. Az öntözővíz legyen langyos és lágy.
*  Átültetését csak szükség esetén, tavasszal végezzük. Jó minőségű földkeverékbe ültessük. Átültetéskor a földlabdája mindig nedves legyen!
*  Szaporítható magról vagy hajtásdugványról. Szaporítása viszonylag körülményes.
*  Mivel a lakásban nehezen biztosítható a számára a megfelelő környezet, a legnagyobb gondot a tűlevelek hullása és az alsó levelek elvesztése okozza, ami elsősorban a száraz levegőtől vagy a föld kiszáradása miatt történik.(1995)