FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZŐNYEG
     (tisztítása)
 
*  A szőnyegeket naponta rendszeresen hosszában seperjük le kézi szőnyegseprővel. Porszívóval csak hetente egyszer tisztítsuk, és a sima végű szívófejet használjuk.
*  Kellő portalanítás és esetleges folttisztítás után időnként a szőnyegeket száraz habtisztítóval is kezelhetjük. Visszakapják eredeti színüket.
*  A szőnyeg akkor is szép színű lesz, ha száraz sóval meghintjük, majd átkeféljük. De a savanyúkáposzta leve is felfrissíti. Csak enyhén benedvesített kefét használjunk!
*  A sáros szőnyeget szintén sóval a legjobb tisztítani. A benedvesített sót hintsük szét a piszkos felületen, hagyjuk rajta 15-30 percig, majd porszívózzuk ki. Tiszta lesz.
*  Az új szőnyeget egy-két hónapig ne porszívózzuk, várjuk meg, amíg betaposódik. Ha lehet, időnként forgassuk el, mivel a járási felületeken hamarabb kopik.
*  A szőnyeget csak ritkán és a visszáján poroljuk, mert így nem sérülnek meg a szálai. A színén csak gyöngén veregessük meg, és puha szálú kefével keféljük le. A kefét ne nyomjuk rá teljesen.
*  A kisebb szőnyegeket se tisztítsuk rázással, mert káros is lehet, a szélek idő előtt tönkremennek. Sokkal hatásosabb a felseprésük.
*  Ha a szőnyeg széle felkunkorodik, varrjunk alá kemény kartonpapírt, vagy a bal oldalát kenjük be enyvvel. A szőnyeg újból sima lesz.(1995)