FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZŐRME
     (tisztítása)
 
*  Ha a szőrme drága, de nagyon piszkos, akkor legjobb tisztítóba vinni!
*  Otthon a szőrmét szárazon, mosás nélkül tisztítsuk. Először kirázással, és óvatos porolással portalanítsuk, majd puha kefével keféljük át. Ezután tiszta benzinbe mártott ruhával szálirányban simogassuk végig.
*  Jó szőrmetisztító a korpa. Egy tiszta edényben korpát melegítünk, majd a meleg korpát a szőrmébe jól bedörzsöljük. Ha kihűlt, alaposan keféljük ki puha kefével. Szükség szerint a műveletet többször is megismételhetjük.
*  Fehér szőrme esetében burgonyalisztet is használhatunk. A tisztítást meleg liszttel végezzük. A szőrmére öntsük rá a lisztet, majd gyúrjuk a szőrme szálai közé, 10 percig szellőztessük, azután a bőrös oldal felől jól poroljuk ki. Kiporolhatjuk úgy is, hogy a szőrmét lefelé fordítjuk, és a hátoldalán alaposan megveregetjük.
*  A sötétebb színű szőrmék esetében a tisztításhoz sót használjunk. A felmelegített sót szórjuk a szőrök közé, hagyjuk kihűlni, azután a szőrmét rázzuk ki, és óvatos keféléssel távolítsuk el belőle a sót.
*  Nyirkos, nedves szőrmét ne szárítsunk kályha, radiátor közelében, mert kemény és merev lesz. Helyette jól rázzuk ki, akasszuk fel, és szellős helyen szárítsuk meg.
*  A szőrmét tanácsos minden használat után ruhával szálirányban letörölni. Időnként érdemes bársonydarabkával is áttörölni. Olyan fényes lesz, mint újkorában.(1995)